4/4/14

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου σε δημοσίευμα για ανάκτηση τ/κ υποστατικού



Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου
σε δημοσίευμα για ανάκτηση τ/κ υποστατικού


Σε απάντηση χθεσινού δημοσιεύματος της εφημερίδας Πολίτης αναφορικά με το θέμα της ανάκτησης τουρκοκυπριακού υποστατικού που είχε παραχωρηθεί στον Σύνδεσμο γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες Πάφου, ο Υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

 «Αρχικά, το εν λόγω τουρκοκυπριακό υποστατικό, εμβαδού 600 περίπου τετραγωνικών μέτρων, είχε εκμισθωθεί στον Δήμο Πάφου με απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Στη συνέχεια, ο Δήμος Πάφου έδωσε τη συγκατάθεση του για διάθεση του υποστατικού στον υπό αναφορά Σύνδεσμο.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, με απόφαση της ημερ. 23/11/2007, ενέκρινε την παραχώρηση του υποστατικού με συγκεκριμένους όρους στον Σύνδεσμο. Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος υποχρεωνόταν να προχωρήσει με δικά του έξοδα στην επιδιόρθωση του κτηρίου  και στη λειτουργία του εντός 18 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης ημερ. 22/2/2008. Λόγω της ιδιαιτερότητας του Συνδέσμου, επιβλήθηκε συμβολικό ενοίκιο της τάξης των 18 ευρώ μηνιαίως.

Λόγω του ότι το υποστατικό δεν επιδιορθώθηκε με βάση τους όρους της παραχώρησης εντός της συμφωνηθείσας προθεσμίας και κατόπιν νέου αιτήματος του Δήμου Πάφου για παραχώρηση ολόκληρης της τουρκοκυπριακής περιουσίας που βρίσκεται εκεί, περιλαμβανομένου και του υποστατικού, για πολιτιστικούς σκοπούς, ο Κηδεμόνας αποφάσισε την ανάκτησή του.

Σημειώνεται, επιπρόσθετα, ότι ο Σύνδεσμος είχε προχωρήσει μεμονωμένα στην επιδιόρθωση μικρού μόνο τμήματος του υποστατικού, με αποτέλεσμα να το χρησιμοποιεί μερικώς και όχι πλήρως, ούτε πάνω σε οργανωμένη βάση. Ως εκ τούτου, το υποστατικό περιήλθε σε άσχημη κτηριολογική κατάσταση.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι δόθηκαν οδηγίες στον Έπαρχο Πάφου να εξεύρει άλλο κατάλληλο τουρκοκυπριακό υποστατικό μικρότερου εμβαδού για να το εκμισθώσει στον Σύνδεσμο».
____________________