2/4/14

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου


 
Ο όποιος καλόπιστος πολίτης αναγνώσει τα πρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στην οποίαν παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, αλλά και έχει ακούσει την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προέδρου της Επιτροπής κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, αντιλαμβάνεται ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup είπε το αυτονόητο:

 
Ότι δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση ενημερώθηκαν για την απόφαση για κούρεμα καταθέσεων κατά το Eurogroup της 15 ης Μαρτίου και ως εκ τούτου η όποια διαβούλευση έγινε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου Eurogroup από πλευράς Κυπριακής Κυβέρνησης, και αφότου η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής είχε απορρίψει την πρώτη απόφαση του Eurogroup της 15 ης Μαρτίου, η οποία πλέον αναγνωρίζεται καθολικά από τους πολίτες ως η λιγότερο επώδυνη, υπό τις περιστάσεις, απόφαση.
 
Ο Πρόεδρος του Eurogroup έχει ξεκαθαρίσει κατά σαφέστατο τρόπο και το γεγονός ότι η εισήγηση για κούρεμα εγγυημένων καταθέσεων προήλθε από το Eurogroup και όχι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταρρίπτοντας έτσι την άδικη κριτική ότι εκείνη η απόφαση έγινε με εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Είναι άχαρο για την Κυβέρνηση να αναγκάζεται να επιστρέφει στο παρελθόν και να απαντά σε εντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς, την ώρα που αγωνίζεται νυχθημερόν να αντιστρέψει την κατάσταση στην οικονομία που προκλήθηκε από τραγικά λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος.
 
Είναι κατανοητό ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά, επιτέλους, τα παθήματα του παρελθόντος ας γίνουν μαθήματα.  

____________