4/4/14

Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας ΕΛΚ στην Κύπρο Ζέτα Αιμιλιανίδου: Η ΕΕ να στηρίξει την ανάπτυξη 4 Απριλίου 2014

Διεθνές Συνέδριο Νεολαίας ΕΛΚ στην Κύπρο
Ζέτα Αιμιλιανίδου: Η ΕΕ να στηρίξει την ανάπτυξη
4 Απριλίου 2014


Την ανάληψη πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας ιδίως για τη νέα γενιά, υποστήριξε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε ομιλία της στο διεθνές συνέδριο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποίηθηκε στην Κύπρο, η Ζέτα Αιμιλιανίδου επεσήμανε ότι η κυπριακή κυβέρνηση εφάρμοσε σειρά σχεδίων για την απασχόληση, τα οποία προσφέρουν ευκαιρίες για δουλειά, με στόχο την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι άνεργοι και οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Ανέφερε επίσης ότι με σκληρή δουλειά η Κύπρος διέψευσε τα απαισιόδοξα οικονομικά σενάρια και ανέκοψε την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας.

Τόνισε όμως ότι η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης ενδιαφέρεται να επανέλθει στους ρυθμούς της ανάπτυξης, δημιουργώντας ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού ώστε σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους να προσαρμόζονται και να βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου επεσήμανε ότι η παροχή δεξιοτήτων στον κάθε ένα και η δυνατότητά του να επανεντάσσεται στην εργασία είναι κεντρικό ζήτημα για κάθε οικονομία στην προσπάθειά της να ανακάμψει και να βρει το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, η Υπουργός αναφέρθηκε στην τεράστια πρόκληση που ανέδειξε η παγκόσμια κρίση για το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ και αφορά την ικανότητά της ως σύνολο να επανακαθορίσει το ευρωπαϊκό οικονομικό και κοινωνικό της πρότυπο, διαφυλάσσοντας την ισορροπία ανάμεσα στις βασικές συνιστώσες της κοινωνίας και της αγοράς.