17/2/14

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια Cyprus



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του με εκπροσώπους της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια Cyprus, με επικεφαλής την Επίτροπο Ανθρωπιστικών Θεμάτων κα Καίτη Κληρίδη.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι στόχοι και το έργο της Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια, η οποία αποτελείται από εθελοντές, που είτε υπήρξαν θύματα οδικών συγκρούσεων είτε έχασαν οικεία πρόσωπα σε οδικές συγκρούσεις, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για την περαιτέρω συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας.
Ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη την ομάδα για τις προσπάθειες που επιτελεί, σε εθελοντική βάση, με στόχο την ευαισθητοποίηση και διαφώτιση των νέων γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου και χαρακτήρισε τα οδικά δυστυχήματα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με κοινωνικές προεκτάσεις, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Εξήρε δε τη σημαντικότητα της συνεργασίας με την Ομάδα Πρωτοβουλίας και δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα είναι συμπαραστάτης στις όποιες προσπάθειες διεξάγουν οι εθελοντές της Ομάδας με στόχο την ενημέρωση των νέων για τις συνέπειες των οδικών δυστυχημάτων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως εντός των επόμενων βδομάδων αρχίσει η πρώτη δράση, σε μεγάλο στρατόπεδο της επαρχίας Λευκωσίας που στόχο θα έχει την ευαισθητοποίηση των στρατευμένων παιδιών, μέσα από τον βιωματικό διάλογο με εθελοντές της Ομάδας Πρωτοβουλίας. Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς με στόχο να ανάγουν την τήρηση των κανόνων της οδικής ασφάλειας και τις αρνητικές επιπτώσεις των οδικών δυστυχημάτων.
17/2/2014