18/2/14

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου






Πρέπει να συνεχίσουμε στη γραμμή εφαρμογής του Προγράμματος, διότι αυτή είναι η συντομότερη έξοδος από τη δανειακή σύμβαση, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup με την οποία δίνει συγχαρητήρια στην Κυπριακή Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μνημονίου, είπε ότι «όλες αυτές οι θετικές αξιολογήσεις που έχουν σχέση με την εφαρμογή του Προγράμματος, είτε από το Eurogroup είτε ακόμα από τον κ. Ρέγκλινγκ (Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους έχουν βέβαια τη βάση στην εφαρμογή της πολιτικής από πλευράς Κυβέρνησης, αλλά κατά κύριο λόγο αντανακλούν την ωριμότητα του κυπριακού λαού που απέδειξε ότι και σε δύσκολες στιγμές μπορεί να πειθαρχήσει και ξέρει ότι θα έχει αίσιο τέλος αυτή η στάση και συμπεριφορά του.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή εφαρμογής του Προγράμματος, διότι όλοι πλέον ξέρουμε ότι είναι η διέξοδος για τη συντομότερη έξοδο από τη δανειακή σύμβαση.

Το πολύ θετικό όλων αυτών των θετικών αξιολογήσεων έχει σχέση με το γεγονός ότι στέλλονται τα σωστά μηνύματα στις αγορές και στους επενδυτές. Ότι, δηλαδή, στην Κύπρο ομαλοποιείται η κατάσταση και μπορούν να τη σκεφτούν ως επενδυτικό προορισμό και ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη κάποια στιγμή να αποταθεί στις αγορές, για να μπορεί να δανειστεί έτσι ώστε να καταστεί μια φυσιολογική οικονομία στο πλαίσιο του συστήματος».
_______________