17/2/14

Βελτίωση των ευρωπαϊκών σχεδίων χορήγησης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία ζήτησε ο Υπουργός Γεωργίας

Την ανάγκη άμεσης βελτίωσης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των σχεδίων χορήγησης γάλακτος, φρούτων και λαχανικών ζήτησε επιτακτικά ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Κουγιάλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος είναι η Κύπρος να είναι σε θέση να επιτύχει τη μέγιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε την ανάγκη όπως με το νέο καθεστώς δοθεί η απαραίτητη ευελιξία στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν τα εν λόγω σχέδια με βάση τις ιδιαιτερότητές τους και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτά. Ζήτησε, επίσης, αύξηση της ανά λίτρο επιχορήγησης του γάλακτος, ώστε να επιτυγχάνεται η δωρεάν χορήγηση των προϊόντων αυτών στους μαθητές, υπογραμμίζοντας ότι η τιμή του γάλακτος στην Κύπρο είναι η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνοντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, ζήτησε, επίσης, τη σημαντική αύξηση του δημοσιονομικού μας φακέλου για τα εν λόγω σχέδια, τονίζοντας τη χρησιμότητά τους, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.