21/2/14

Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο



Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, για το Βελιγράδι, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.


Κατά την παραμονή του στη σερβική πρωτεύουσα, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nikolic, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό κ. Aleksandar Vucic, ενώ θα συναντηθεί και με το Σέρβο ομόλογό του κ. Ivan Mrkic.

Στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Σερβίας - Κύπρου, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, θέματα Δυτικών Βαλκανίων, ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας, οι εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί επίσης και με τον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, ενώ θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, ο κ. Κασουλίδης θα μεταβεί στην Ποντγκόριτσα, για να πραγματοποιήσει επαφές με ανώτατους αξιωματούχους της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Πέραν της συνάντησής του με τον ομόλογό του κ. Igor Luksic, ο κ. Υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου κ. Filip Vujanovic, τον Πρωθυπουργό κ. Milo Dukanovic καθώς και από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Ranko Krivokapic.

Κατά τις επαφές με τους Μαυροβούνιους αξιωματούχους θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις του Μαυροβουνίου καθώς και άλλα περιφερειακά θέματα που αφορούν τόσο στα Δυτικά Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου.

----------------------



.