25/1/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη





Αναφορικά με δημοσιεύματα για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, το Υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να πληροφορήσει τους πολίτες για τα ακόλουθα:




Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) αντιμετωπίζουν μεγάλο φόρτο εργασίας, κυρίως, λόγω της ανάγκης αντικατάστασης πέραν των 200.000 καρτών νοσηλείας. Εκ των πραγμάτων, αυτό δημιούργησε προβλήματα συνωστισμού και αύξησης του χρόνου αναμονής των πολιτών. Παρά το ότι στα περισσότερα ΚΕΠ η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε αντιμετωπίζεται σε  ικανοποιητικό βαθμό μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό τους, ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στο ΚΕΠ Λευκωσίας. Παρά την ενίσχυση του με πρόσθετο προσωπικό και άλλα μέτρα που λήφθηκαν, οι περιορισμένοι χώροι που διαθέτει το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα το ΚΕΠ δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού πολιτών που το επισκέπτεται καθημερινά.
    
Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών έχει, ήδη, τροχοδρομήσει τη μεταστέγαση του σε νέο κατάλληλο σύγχρονο κτήριο εντός του τρέχοντος έτους, ενώ, παράλληλα ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε άλλες επαρχίες όπου υπάρχουν παρόμοια προβλήματα.  Πρόσθετα, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων έχει, ήδη, ληφθεί απόφαση για δημιουργία πρόσθετων χώρων έκδοσης καρτών νοσηλείας σε αριθμό ταχυδρομικών γραφείων σε όλες τις  επαρχίες. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών λίγων εβδομάδων.
 
Τα πιο πάνω μέτρα, μαζί με άλλα, αναμένεται ότι θα επιλύσουν τόσο τα προβλήματα συνωστισμού των πολιτών όσο και στη μείωση της καταπόνησης του προσωπικού έτσι ώστε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης των Πολιτών να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.     

_______________