8/1/14

Δυνατότητα συμμετοχής των εκτοπισθέντων εκ μητρογονίας στα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες




Η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων (Υ.Μ.ΑΠ.Ε.) ανακοινώνει ότι, μετά από τη δημοσίευση  στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4422 και ημερομηνία 27.12.2013 των Νόμων 170(Ι)/2013 (ο περί Παροχής Στεγαστικής Βοήθειας σε Εκτοπισθέντες, Παθόντες και άλλα Πρόσωπα
(Τροποποιητικός) Νόμος του 2013), 174 (Ι)/2013 (ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2013), 173(Ι)/2013 (ο περί Ενοικιοστασίου  (Τροποποιητικός) Νόμος του 2013) και της Κ.Δ.Π. 472/2013 (Οι περί  Ενοικιοστασίου (Επιδόματα σε Εκτοπισθέντες και Παθόντες) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2013), οι εκτοπισθέντες εκ μητρογονίας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε όλα τα ισχύοντα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση με τους εξ΄ αρρενογονίας  Εκτοπισθέντες.



Διευκρινίζεται ότι προτού οι εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες αποταθούν στην Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων για οποιοδήποτε στεγαστικό σχέδιο βρίσκεται σε ισχύ, θα πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίσουν σε πρώτο στάδιο Ταυτότητα Εκτοπισμένης Οικογένειας από τις οικείες Επαρχιακές Διοικήσεις καθώς και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.



Τα ισχύοντα Στεγαστικά Σχέδια για Εκτοπισθέντες αφορούν στην παραχώρηση οικονομικής βοήθειας για την αγορά κατοικίας/διαμερίσματος, στην ανέγερση κατοικίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο περιλαμβανομένης της επιδιόρθωσης ιδιόκτητης κατοικίας και στο σχέδιο επιδότησης ενοικίου.



Έντυπα αιτήσεων για στεγαστική βοήθεια περιλαμβανομένης της επιδότησης ενοικίου διατίθενται τόσο από τα Κεντρικά Γραφεία (Λευκωσίας) όσο και από τα Επαρχιακά Γραφεία της Υ.Μ.ΑΠ.Ε. (Λεμεσό, Λάρνακα), το διαδίκτυο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

_____________