12/12/13

BΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ





Τρεις έμπειροι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβαν την 2η θέση σε σύνολο 44 ομάδων που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό Cyprus Startup Weekend που διεξήχθη  για πρώτη φόρα, φέτος, στην Κύπρο μεταξύ 6 - 8 Δεκεμβρίου 2013 και διήρκεσε 54 ώρες. Το Startup Weekend είναι ένας μη-κερδοφόρος οργανισμός ο οποίος εδρεύει στο Seattle της Αμερικής και σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν να μεταφράσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό πλάνο μέσα σε 54 ώρες. Το Startup Weekend έχει μέχρι στιγμής διεξαχθεί σε περισσότερες από 100 χώρες με χιλιάδες συμμετοχές.



Η ομάδα των τριών ερευνητών με την ονομασία  smart@home” αποτελείται από τους Δρ Βάσο Βασιλείου, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής, Δρ Παύλο Αντωνίου, Ερευνητή και Μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής, και Δρ Ζήνων Ζήνωνος, Ερευνητή στο Ερευνητικό Κέντρο Κοιος.

Η ομάδα “smart@home” βραβεύθηκε για το επιχειρηματικό της πλάνο που αφορά την έξυπνη και αποδοτική διαχείριση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος του οικιακού εξοπλισμού μέσω ενός καινοτόμου εργαλείου, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια την εξοικονόμηση χρημάτων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το επιχειρηματικό τους πλάνο αξιολογήθηκε από μια ομάδα 10 έμπειρων κριτών ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν επενδυτές και άτομα του ευρύτερου επιχειρηματικού τομέα τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό (π.χ Η.Π.Α, Ολλανδία, Ελλάδα)τερου ﷽﷽﷽﷽. Ανάμεσα στα βραβεία που έλαβε η ομάδα είναι και η συμμετοχή στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Startupbootcamp στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέσα από τον οποίο πέραν του 70% των συμμετασχόντων λαμβάνει επιχορήγηση από επενδυτές για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους πλάνου. Το Startupbootcam είναι το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης δημιουργίας νέων εταιριών στην Ευρώπη και δίνει την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε περισσότερους από 350 επενδυτές από όλες τις χώρες του κόσμου. Ανάμεσα στους κύριους  χορηγούς του Startupbootcam βρίσκονται η Amazon Web Services,  η AxiCom, η Vodafone και η PWC.