27/12/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας κ.κ. Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και τον Υπουργό Υγείας δρα Πέτρο Πετρίδη.



Μιλώντας στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Επιτελείτε ένα σημαντικό θεάρεστο έργο, αλλά και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο. Γνωρίζω το πόσο μοχθείτε, γι’ αυτό και η ευαισθησία μας όσον αφορά τους νοσηλευτές και κάποιες περικοπές επιδομάτων. Υπήρξαμε με τη συντεχνία όσο τον δυνατό λογικότεροι από ό,τι θα ανέμενε κανείς με βάση τα δεδομένα.

Η προσπάθεια είναι με κάθε τρόπο να δούμε πώς υλοποιείται, μέσα από συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, το ΓΕΣΥ έτσι ώστε το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά. Εύχομαι εκ βάθους καρδίας το 2014 να είναι χρονιά που θα τελειώνουν τα προβλήματα που συναντήσαμε το 2013 ή και προηγουμένως και να μπούμε πια σε μια νέα εποχή, αυτή της συγκρότησης, της αναδημιουργίας, του εκσυγχρονισμού και της δυνατότητας, επιτέλους, το κράτος, ύστερα από κάποιες περιπέτειες, να ξαναμπορέσει να δώσει αυτό που χρωστά στους πολίτες του.

Σας ευχαριστώ όλους για την προσφορά σας προς τους συνανθρώπους μας. Συγχαίρω τον Διευθυντή και όλα τα στελέχη του Νοσοκομείου που συμβάλλουν μέσα από τις προσπάθειες τους στην ποιοτικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση ανθρώπων που αυτές τις μέρες ή και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν ανάγκη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε στο πλευρό σας στον βαθμό που μας επιτρέπεται, αναγνωρίζοντας οπωσδήποτε την προσφορά σας. Νομίζω θα γίνει κατορθωτό μέσα από τη συνεννόηση να έχουμε ό,τι το σημαντικότερο μπορούμε: την υγεία σε όσους υποφέρουν, τη σιδερένια υγεία σε όσους την έχουν. Κάθε καλό στον κυπριακό λαό».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ασθενείς στους θαλάμους όπου νοσηλεύονται.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου τον υποδέχθηκαν με Κάλαντα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Μιλώντας στα παιδιά και στο προσωπικό του Μακάρειου Νοσοκομείου εξέφρασε τη συγκίνηση του για τα Κάλαντα που άκουσε από τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου και είπε: «Το Νοσοκομείο Παίδων και οι κλινικές που φιλοξενούνται εδώ επιτελούν ένα πρωτοποριακό έργο και μάλιστα χάρη στις πρωτοβουλίες των ιδίων, πλείστα όσα από τα βάρη του κράτους επωμίζονται οι ιδιώτες και κατ’ αυτόν τον τρόπο, συμπληρωματικά τουλάχιστον, ολοκληρώνεται μια προσφορά της πολιτείας μέσα και από την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι πολίτες.

Εύχομαι σε όλα τα παιδάκια και σε όλους όσοι φιλοξενούνται, ταχεία ανάρρωση και κάθε καλό και ας ευχηθούμε το 2014 να είναι μια χρονιά στην οποία θα ανασάνουμε και από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα και σε ό,τι αφορά το μέγα θέμα του εθνικού μας προβλήματος, αυτό που θέλω να ελπίζω είναι ότι θα επικρατήσει όχι μόνον η λογική, αλλά ιδιαίτερα και το δίκαιο, οι αρχές και οι αξίες του ΟΗΕ και οι αντίστοιχες της ΕΕ έτσι ώστε να οδηγηθούμε κάποια στιγμή στην απελευθέρωση, στην επανένωση, στη δημιουργία συνθηκών προκοπής για την πατρίδα μας».

Ο Πρόεδρος επισκέφθηκε ακολούθως παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, όπου μιλώντας στο προσωπικό είπε: «Σας συγχαίρω θερμότατα, διότι πραγματικά μέσα από τη συλλογική και τη διαχρονική δουλειά, το Κέντρο αποτελεί ένα πρότυπο θεραπευτήριο. Γι’ αυτό η πολιτεία δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη ούτε και να επηρεάζεται από κάποιες αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς, χωρίς να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τις απόψεις όσων έχουν την αντίθετη ή άλλη άποψη. Αυτό που έχει σημασία είναι μέσα από τις δυνατότητες αλλά και από άλλα υστερήματα να συνεχίσουμε να συντηρούμε – και αυτό το υπόσχομαι- έτσι ώστε το άριστο επίπεδο που έφθασε το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου να συνεχίσει να αναβαθμίζεται για το καλό των συνανθρώπων μας που περνούν δοκιμασία μέχρι να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».
---------------------