8/11/13

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου για τη μετακίνηση του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΣ σε άλλο Υπουργείο

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «αυθόρμητη διαμαρτυρία» μερίδας υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Ασσιώτη στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος είπε: «Όπως το έχετε πει, ήταν μια αυθόρμητη και συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση, με την έννοια ότι ο κ. Ανδρέας Ασσιώτης είναι ο Γενικός Διευθυντής τους και θα είναι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου μαζί.
Από την άλλη, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα και την εξουσία να αποφασίζει για τις μετακινήσεις/ τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χάσικος είπε: «Θα είναι ο κ. Κώστας Νικολαΐδης, ο οποίος σήμερα είναι Έφορος ΦΠΑ και Διευθυντής Τελωνείων, και θα αναλάβει ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρχε κάποιος λόγος για τη μετακίνηση του κ. Ασσιώτη, ο κ. Υπουργός είπε: «Κανένας λόγος. Με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Ασσιώτη. Αλλά, έτσι είναι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι διορισμοί, σύντομα, διότι υπάρχουν τρεις κενές θέσεις Γενικών Διευθυντών και ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες μετακινήσεις».