7/10/13

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου κατά την παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Οικολόγων

Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που έλαβα την πρόσκληση για να παρευρεθώ και να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, στην οποία θα παρουσιαστεί το κοινοβουλευτικό έργο του κινήματος για την περασμένη χρονιά.

Η αποδοχή της πρόσκλησης και η εκπροσώπησή μου στην παρούσα εκδήλωση επαναβεβαιώνει την εκτίμηση και τον σεβασμό μου στο πολυσχιδές έργο που αναπτύσσει το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εντός της Βουλής των Αντιπρόσωπων.
Το δυσανάλογα μεγάλο κοινοβουλευτικό έργο του κινήματος, σε σχέση με τη μία μόνο έδρα που κατέχει, είναι άξιο επαίνου και έχει δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο στην κυπριακή Βουλή, αφού πλέον η κοινοβουλευτική δράση δεν συναρτάται με την εκπροσώπηση στα έδρανα, αλλά με τη μαχητικότητα και την εργατικότητα του Βουλευτή και των συνεργατών που τον υποστηρίζουν.
Οι ευγενείς στόχοι του κινήματος, όπως είναι:
• Η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η προστασία του περιβάλλοντος,
• η σωστή περιβαλλοντική διαχείριση έργων,
• η καταπολέμηση της ρύπανσης,
• η εξοικονόμηση ενέργειας,
• η ορθή διαχείριση των υδάτων,
• η καλλιέργεια βιοηθικής και βιοπολιτισμού,
• η προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας μας,
• η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας,
• αλλά και η κατοχύρωση του δικαιώματος του πολίτη στην ενημέρωση για τις εθνικές και περιφερειακές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος,
έχουν βρει τον δρόμο της νομοθετικής κατοχύρωσης χάρις στις προσπάθειες του κ. Γιώργου Περδίκη και των συνεργατών του.
Βεβαίως, οι επιγραμματικά και τηλεγραφικά προαναφερθέντες σημαντικότατοι στόχοι και σκοποί του κινήματος δεν μείωσαν και δεν ατόνησαν ποτέ το ενδιαφέρον των στελεχών του κινήματος για μια σωστή και δίκαιη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, όπου και καταγράφεται μια αξιοπρόσεκτη συνέπεια λόγων και πράξεων από το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Καταλήγοντας, θέλω να συγχαρώ το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για τη σημαντική συμβολή του στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, και όχι μόνο, και να ευχηθώ να συνεχίσουν την αξιέπαινη πορεία τους η οποία ξεκίνησε από το 1996, με την ίδια επιμονή και τόλμη, με μόνη επιδίωξη το καλό του τόπου και του λαού μας.
Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μη συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία να τιμηθεί στη σημερινή εκδήλωση ο κ. Γιώργος Θεοφίλου, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη γενικότερη εκτίμηση και σεβασμό που υπάρχει στην πολύχρονη προσφορά του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπρόσωπων, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αντώνης Κουταλιανός.