14/10/13

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναχωρεί για το Λουξεμβούργο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου αναχωρεί μεθαύριο Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, κατόπιν πρόσκλησής του από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Vitor Manuel Da Silva Caldeira.
Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Βασιλική Αναστασιάδου, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αντώνης Κουταλιανός και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Εύη Χατζηγιάννη.

Κατά την επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, ο κ. Ομήρου θα παραστεί σε ειδική συνεδρία του Σώματος, στην οποία θα είναι ο κύριος ομιλητής. Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον κ. Caldeira, στην οποία θα παραστεί και ο κ. Λάζαρος Λαζάρου, μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με τον κ. Λαζάρου ο κ. Ομήρου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με Κύπριους που εργάζονται στο Συνέδριο.

Με το πέρας της ειδικής συνεδρίας, ο κ. Caldeira θα απονείμει στον Πρόεδρο της Βουλής το μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ το ίδιο βράδυ θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει, εξάλλου, δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. Jean-Claude Juncker και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας κ. Laurent Mosar.

Ο κ. Ομήρου θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Koen Lenaerts, στην οποία θα παρίσταται ο Κύπριος Δικαστής, μέλος του Δικαστηρίου της ΕΕ κ. Γεώργιος Αρέστης. Ο κ. Ομήρου θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Αρέστη, ο οποίος θα παραθέσει επίσης δείπνο το ίδιο βράδυ προς τιμήν του.

Σε συνάντηση που θα έχει, εξάλλου, ο κ. Ομήρου με τον Πρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου (Πρωτοδικείο ΕΕ) κ. Marc Jaeger, θα παραστεί και ο Κύπριος Δικαστής, μέλος του Σώματος κ. Σάββας Παπασάββας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει, τέλος, σύντομη συνάντηση με τον κ. Jacques Poos, πρώην Ευρωβουλευτή και Εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Ομήρου θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου.