18/9/13

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο συνέχισε σήμερα τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2014. Έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής συζήτησης για το θέμα και αποφασίστηκε όπως ο Υπουργός Οικονομικών διαβουλευτεί κατ’ ιδίαν με τους υπόλοιπους Υπουργούς για οριστικοποίηση των σχετικών προτάσεων και εισηγήσεων που τέθηκαν κατά τη συζήτηση.


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για τη συγχρηματοδότηση του έργου με τίτλο ‘Υγιείς εργασιακές σχέσεις, σύγχρονες επιχειρήσεις’, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή’ 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στόχος του έργου είναι η γεφύρωση του χάσματος που έχει προκληθεί μεταξύ των οικονομικών και λειτουργικών πιέσεων που προκαλεί η οικονομική κρίση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της ανάγκης ορθής και αποτελεσματικής εφαρμογής του εργασιακού νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις.

Το έργο θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή το 2015, και ο προϋπολογισμός του θα έχει τη δυνατότητα να ανέλθει μέχρι το 1 εκατομμύριο 195 χιλιάδες και 700 ευρώ».