13/9/13

Ανάκληση σύνθετης ζωοτροφής για σκύλους


Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ενημερώνει τους ιδιοκτήτες σκύλων ότι μετά από πληροφορίες που έλαβε μέσω του συστήματος Ταχείας Προειδοποίησης για Τρόφιμα και Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(RASFF), διαφαίνεται ότι έχει διατεθεί και στη κυπριακή αγορά, σύνθετη ζωοτροφή για σκύλους με την εμπορική ονομασία LONG MEAT 26% Πρωτεΐνη, 12% Λίπος, προέλευσης Ισπανίας, με συγκεντρώσεις θεοβρωμίνης πέραν των ανώτατων επιτρεπτών ορίων και καφεΐνης, οι οποίες πιστεύεται ότι ευθύνονται για θανάτους σκύλων.
Παρασκευάστρια εταιρεία είναι η GSL dogs της Ισπανίας και διανομέας στη Κύπρο η εταιρεία TSIGARIDES IMPORTSEXPORTS LTD. Το προϊόν είναι σε συσκευασίες των 20 κιλών με ημερομηνία άφιξης στη Κύπρο 18/7/2013 και ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο/2014.
Ο διανομέας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωργίας έχει αρχίσει τη διαδικασία ανάκλησης από την αγορά της συγκεκριμένης ζωοτροφής. Όλες οι ποσότητες της ζωοτροφής που βρίσκονται στην αποθήκη του διανομέα, έχουν δεσμευτεί.
Καλούνται οι ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν στη κατοχή τους τη συγκεκριμένη ζωοτροφή να μην την χορηγήσουν στα ζώα τους και να την επιστρέψουν στα σημεία από όπου την έχουν προμηθευτεί.

-------------------------------------