13/9/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον πρέσβη του κράτους
του Κατάρ στην Κύπρο
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα το απόγευμα στο γραφείο του εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρέσβη του κράτους του Κατάρ στην Κύπρο κ. Hussein Bin Ahmad Mohammad Ibrahim Al-Hmeid.

Ο Υπουργός Άμυνας κατά τη συνάντηση εξήρε τις στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών εκφράζοντας τη βούληση όπως εργαστούν περαιτέρω με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων. 
Ο κ. Φωτίου ακολούθως ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό λέγοντας ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου τον Οκτώβριο για την επίτευξη μιας λύσης, η οποία θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.
Από πλευράς του ο πρέσβης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός και ο πρέσβης ανασκόπησαν τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την κρίση στη Συρία καταδικάζοντας από κοινού τη χρήση χημικών όπλων σε βάρος αμάχων πολιτών και παιδιών, και εξέφρασαν την πεποίθηση όπως επιλυθεί το ζήτημα χωρίς τη χρήση περαιτέρω βίας.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση των δύο πλευρών για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της συνεργασίας σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Άμυνας.