6/9/13

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γ. Λακκοτρύπη


Η εταιρεία Noble εξετάζει τις επιλογές της αναφορικά με το θέμα της μηχανικής επιπλοκής που προέκυψε στο άναμμα της φλόγας στην πλατφόρμα στο τεμάχιο 12, είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης απαντώντας σε ερώτηση, είπε: «Η τελευταία πληροφόρηση είναι ότι η εταιρεία εξετάζει τις επιλογές της αναφορικά με τη μηχανική επιπλοκή που προέκυψε και αν μπορεί να την επιδιορθώσει ή αν χρειάζεται να γίνει αλλαγή του εργαλείου που δεν λειτούργησε.

Αν μπορεί να επιδιορθωθεί άμεσα τότε μπορεί να γίνει το άναμμα της φλόγας, δηλαδή να συνεχιστεί η διαδικασία του παραγωγικού τεστ, σε μια – δυο μέρες ή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις-πέντε μέρες παραπάνω».

Ερωτηθείς αν η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχει μια ιδιάζουσα κατάσταση λόγω βάθους, ο κ. Υπουργός είπε: «Μιλάμε για θέματα μεγάλου εστιακού βάθους, αλλά και για θέματα ασφαλείας, διότι πρόκειται για ψηλές πιέσεις, έτσι η δουλειά που πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει προσεκτικά».