12/9/13

Απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε δημοσίευμα για τα αναλώσιμα μέτρησης του διαβήτη


Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Διαβητικοί σε απόγνωση - Εξαντλήθηκαν τα αναλώσιμα μέτρησης του διαβήτη», το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες προκήρυξαν προσφορά για εξασφάλιση των ταινιών μέτρησης του διαβήτη περί το τέλος του 2012. Ωστόσο, παρά την έγκαιρη αξιολόγηση της προσφοράς από την Επιτροπή Αξιολόγησης και την κατακύρωσή της από το Συμβούλιο Προσφορών, προέκυψε καθυστέρηση καθώς δύο από τους προσφοροδότες, παρόλο που είχαν υποβάλει υψηλότερες προσφορές, προσέφυγαν στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Ως αποτέλεσμα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί σε ανακατανομή των αποθεμάτων των νοσοκομείων με σκοπό να ικανοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες των ασθενών που χρησιμοποιούν τις εν λόγω ταινίες. Βρίσκονται επίσης σε άμεση επικοινωνία με τον Διαβητικό Σύνδεσμο με σκοπό την άμεση ενημέρωση των μελών του. Επισημαίνεται δε ότι οι άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων καλύπτονται με αγορά ταινιών από τον προηγούμενο προμηθευτή.

Εντός των ημερών θα υπογραφεί σύμβαση με τον προηγούμενο προμηθευτή για ικανοποιητική ποσότητα, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες σε ταινίες για τουλάχιστον τρεις μήνες. Επιπλέον, αναμένεται η οριστικοποίηση της προσφοράς που καλύπτει ανάγκες τριών χρόνων.

Σε ό,τι αφορά τις βελόνες, δεν έχει παρατηρηθεί οποιαδήποτε έλλειψη.