13/9/13

Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών σε Ισπανία και Πορτογαλία

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου για τη Μαδρίτη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Κατά την εκεί του παρουσία, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του κ. José Manuel García-Margallo. Ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί επίσης και με τον Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Íñigo Méndez de Vigo.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Υπουργός θα απευθύνει ομιλία στη δεξαμενή σκέψης «Real Instituto Elcano», με θέμα την Κύπρο και τις εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Λισαβόνα, όπου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του κ. Rui Machete, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας κ. Paulo Portas.

Κατά τις επαφές του κ. Υπουργού σε Μαδρίτη και Λισαβόνα, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, διμερή θέματα, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου με έμφαση στα συμβαίνοντα σε Συρία και Αίγυπτο καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στις δύο πρωτεύουσες, ο κ. Κασουλίδης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου.