25/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του

Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ)

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου είχε στο Υπουργείο συνάντηση με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή κ. Χρίστου Μαληκκίδη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της Εθνικής Φρουράς.
Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα αιτήματά της τα οποία αφορούσαν κατά κύριο λόγο τη στήριξη των κυπριακών προϊόντων (βοδινού κρέατος και γάλακτος) και την προώθηση τους στη διατροφή των εθνοφρουρών που υπηρετούν στην Εθνικής Φρουράς.
Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η στήριξη των κυπριακών προϊόντων ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο γεωργοκτηνοτροφικός τομέας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και έγιναν εισηγήσεις. Ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως μελετηθεί το θέμα ούτως ώστε να παρθούν αποφάσεις για στήριξη των Κυπρίων παραγωγών, χωρίς να παραβιάζονται ασφαλώς ευρωπαϊκοί κανονισμοί.
Πρόσθεσε ότι σύντομα θα καλέσει σε ευρεία σύσκεψη και άλλες οργανώσεις που σχετίζονται με την προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά με στόχο τον εποικοδομητικό διάλογο για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι κλάδοι του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα.
25/7/13