18/7/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννη Δριβελέγκα, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Βασίλης Παπαϊωάννου.


Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δριβελέγκας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς ενημέρωσε για τα θέματα της Κύπρου. Τον ενημερώσαμε, αντίστοιχα, για τη Βουλή των Ελλήνων, όπου και χθες είχαμε κρίσιμα θέματα στην Ελλάδα. Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά. Επαναβεβαιώσαμε αυτό το οποίο είναι ήδη γνωστό, ότι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε - πέραν από τα εθνικά θέματα που αυτό είναι δεδομένο – και τα οικονομικά θέματα, για να βγούμε γρήγορα από την κρίση.
Υπάρχει η αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε ο Ελληνισμός το έχει δείξει και κατά το παρελθόν ότι όταν περνάει κρίσεις, αυτές τις κρίσεις τις ξεπερνάει και έτσι ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει και τώρα.
Είμαι εδώ εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις μνήμης, μεταφέροντας παράλληλα και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Μεϊμαράκη και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».