16/7/13

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ:«ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ:«ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 

ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Μάριος Καράντωνας προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την επικείμενη άφιξη του κλιμακίου της τρόικα, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει τη βοήθεια με στόχο την ανάπτυξη.
«Για να αποτραπεί η διαιώνιση της πολιτικής λιτότητας, επιβάλλεται η λήψη αναπτυξιακών μέτρων. Την αναπόφευκτη πολιτική του μνημονίου, πρέπει απαραίτητα να συνοδεύει ένα μνημόνιο ανάπτυξης. Η κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά τα προτεινόμενα μέτρα δεν μπορούν από μόνα τους να στηρίξουν και την αναζωογόνηση της ανάπτυξης», είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:
«Η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει εντονότερα από τους εταίρους μας να συνδράμουν αποφασιστικά στην προσπάθεια για αναζωογόνηση της ανάπτυξης. Πρέπει να αποδείξουν ότι η λύση που επέλεξαν και επέβαλαν στην Κύπρο με τις αποφάσεις του Euro Group, δεν αποσκοπούσε στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας», τόνισε ο κ. Καράντωνας και κατέληξε:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό. Όπως δοκίμασαν για πρώτη φορά επί της κυπριακής οικονομίας τη μέθοδο του κουρέματος καταθέσεων, θα πρέπει να καταστήσουν την Κύπρο το πεδίο, όπου για πρώτη φορά, θα συνδυαστεί η λιτότητα, οι περικοπές και οι εξοικονομήσεις με την ανάπτυξη».   


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013