27/6/13

Δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου 27/06/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πέτυχε τη συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου, κυρίως στον τραπεζικό τομέα, είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Με έκπληξη ακούμε κριτική από το ΑΚΕΛ για κομματικούς διορισμούς και μεταθέσεις από αυτή την Κυβέρνηση και για ασυνέπεια λόγων και πράξεων από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Δυστυχώς για το ΑΚΕΛ, ευτυχώς για τον κυπριακό λαό, είναι νωπή στη μνήμη η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια, όταν μέχρι και την τελευταία ώρα βόλευαν σε κάθε θέση, μικρή ή μεγάλη, κομματικούς.
Η Κυβέρνηση δεν έχει φακελωμένους τους πολίτες για να ξέρει το ιστορικό τους και τις πεποιθήσεις τους. Φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ και η επαγρύπνησή του έχει τους πάντες καταχωρημένους και χαρακτηρισμένους, όπως φάνηκε από λίστες για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών που διέρρευσαν κατά λάθος.
Φαίνεται ακόμη ότι όποια αναδιάρθρωση επιχειρείται στη Δημόσια Υπηρεσία, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της, φοβίζει το ΑΚΕΛ ότι θα χαλάσει την κομματοκρατία που έκτισε τα τελευταία πέντε χρόνια».
Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «αναφορικά με την κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ για την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η απάντηση είναι απλή: Ναι, πέτυχε τη συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου, κυρίως στον τραπεζικό τομέα. Ουδέποτε είπαμε ότι ζητούμε αλλαγή της συμφωνίας, αλλά πρακτικές λύσεις των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στην πορεία εφαρμογής του Μνημονίου.
Δεν υπάρχει άλλη οδός εξόδου από το Μνημόνιο παρά τη γρήγορη και πιστή εφαρμογή του. Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο από το Μνημόνιο και τη ζώνη του ευρώ, με παραδοχή του ιδίου του Γενικού του Γραμματέα, δεν εγκρίνονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και του λαού. Καμιά αξιόπιστη λύση για το πού θα βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να μη χρεοκοπήσουμε δεν έχουμε ακούσει από το ΑΚΕΛ.
Αφού είχαν τις λύσεις γιατί δεν τις εφάρμοσαν και άφησαν τη χώρα να φτάσει σε αυτήν την πρωτοφανή οικονομική τραγωδία; Διερωτόμαστε πότε δικαιώθηκε δηλαδή το ΑΚΕΛ; Οταν καλούσε την Τρόικα ύστερα από απραξία δύο χρόνων και 21 υποβαθμίσεις της οικονομίας μας; Ή όταν η Λαϊκή Τράπεζα, με παραδοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, φορτωνόταν 9,5 δισεκατομμύρια ELA για να περάσουν οι εκλογές;».