27/6/13

Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για το πρωτόκολλο Κύπρο-Ουκρανικής Συνεργασίας 27/06/2013


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της Πρώτης Συνόδου της Κυπρο-Ουκρανικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Επιστημονική, Τεχνική και Βιομηχανική Συνεργασία, υπέγραψε σήμερα μαζί με τον Ουκρανό ομόλογό του, Πρωτόκολλο το οποίο αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας τους.


Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Μια πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας σε όλα τα επίπεδα. Οι δύο χώρες έχουν ήδη ανεπτυγμένη συνεργασία σε μια σειρά τομείς και στόχος σήμερα και αυτό που έχουμε διασφαλίσει είναι ότι αυτή η συνεργασία θα διευρυνθεί και θα ενισχυθεί. Ιδιαίτερη ασφαλώς σημασία δίνουμε στις κοινές εμπορικές, επενδυτικές αλλά και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Κύπρος, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει, παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός για επαγγελματικές υπηρεσίες, και ακριβώς η σημερινή συμφωνία και τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης διακυβερνητικής συνόδου οικονομικής συνεργασίας επιβεβαιώνουν την προοπτική να αναπτύξουμε τον τομέα παροχής υπηρεσιών ακόμη περισσότερο, παρά τις δυσκολίες».