3/4/13

Καταβολή επιδόματος τέκνου σε τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τις τρίτεκνες/πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση ότι για τον μήνα Μάρτιο θα τους καταβληθεί έκτακτα το επίδομα τέκνου εφόσον βάσει των στοιχείων της περσινής αίτησής τους το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους δεν ξεπερνούσε τις 39.000. Το επίδομα θα τους καταβληθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Όπως είναι γνωστό η νομοθεσία προνοεί την καταβολή επιδόματος τέκνου σε δικαιούχους μετά την παρέλευση του πρώτου τετραμήνου κάθε έτους, αφού υποβληθούν και εξεταστούν οι αιτήσεις. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει τη διενέργεια της έκτακτης πληρωμής αναγνωρίζοντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη ότι από την 1η Μαΐου και μετέπειτα η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων θα συνεχίσει να καταβάλλει επίδομα τέκνου σε μηνιαία βάση μόνο σε οικογένειες οι οποίες υπέβαλαν νέα αίτηση και αυτή έχει εξεταστεί, καλούνται όπως, τόσο οι οικογένειες με τρία ή περισσότερα τέκνα όσο και οι μονογονεϊκές οικογένειες υποβάλουν το συντομότερο δυνατόν αίτηση ώστε να αποφευχθεί η μη καταβολή ή καθυστέρηση στην πληρωμή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν αιτήσεις από τα γραφεία της Υπηρεσίας Χορηγιών και Επιδομάτων, από το Γραφείο Εξυπηρέτησης στο Υπουργείο Οικονομικών, από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη καθώς από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών: http://www.mof.gov.cy.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι επιδόματος τέκνου των οποίων το επίδομα καταβάλλετο μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας, θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν ταχυδρομικώς, μέσω επιταγής, στη διεύθυνση που δηλώνουν στην τελευταία τους αίτηση.