19/2/13

Οι Βουλευτές κ.κ. Χ. Στυλιανίδης και Σ. Φυττής θα συμμετάσχουν στην Χειμερινή Συνάντηση της Κ.Σ ΟΑΣΕ 19/02/2013

Οι Βουλευτές κ.κ. Χρήστος Στυλιανίδης και Σοφοκλής Φυττής, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνουν αύριο στη Βιέννη
για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 12ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Μαρίνα Αδαμίδου.


Κατά τη Χειμερινή Συνάντηση θα πραγματοποιηθούν χωριστές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης, Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα.

Υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων ο κ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει το γενικό πλαίσιο της έκθεσής του, η οποία θα συζητηθεί κατά την 22η Ετήσια Σύνοδο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Ιούλιο. Η έκθεση εστιάζεται στη συνεισφορά της οικονομικής-περιβαλλοντικής διάστασης στη διαδικασία «Ελσίνκι +40», η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των προσπαθειών του ΟΑΣΕ προς μια κοινωνία ασφάλειας μέχρι το έτος 2015, που σηματοδοτεί την 40ή επέτειο από την υπογραφή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι.

Σε κοινή συνεδρία των τριών Επιτροπών θα διεξαχθεί συζήτηση για την κατάσταση στη Συρία, τη Σαχάρα και τη Βόρεια Αφρική. Ο κ. Στυλιανίδης θα πάρει, εξάλλου, μέρος στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν το Προεδρείο και οι επικεφαλής των αντιπροσωπιών της Συνέλευσης.

Tη Χειμερινή Συνάντηση θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αυστρίας κα Barbara Prammer, o Πρόεδρος της Κ.Σ.ΟΑΣΕ κ. Riccardo Migliori, o Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Viacheslav Yatsiuk, ως Eιδικός Απεσταλμένος του Προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών του ΟΑΣΕ, και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Lamberto Zannier.