4/2/13

Πρόσθετα κεφάλαια 7.75 εκατ. ευρώ για το «Σχέδιο για Δανειοδότηση με Συγχρηματοδότηση» της Πρωτοβουλίας JEREMIE 04/02/2013

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), ως επίσημος Διαχειριστής του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JEREMIE Κύπρου, σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού, ως Διαχειριστική Αρχή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, στο πλαίσιο των οποίων υλοποιείται και η Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE στην Κύπρο
, ενημερώνουν τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα/Οργανισμούς ότι πρόσθετα κεφάλαια ύψους 7.75 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το Tαμείο Χαρτοφυλακίου JEREMIE στο πλαίσιο του χρηματοπιστωτικού προϊόντος «Δανειοδότηση με Συγχρηματοδότηση» (Funded Risk Sharing Product) της Πρωτοβουλίας JEREMIE, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στην Κύπρο κατά την περίοδο 2010-2012. Η αρχική Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για το εν λόγω προϊόν (Call for Expression of Interest JER-008/2010/1) δημοσιεύθηκε την 25η Φεβρουαρίου 2010.
Το σχετικό Ενημερωτικό Σημείωμα απευθύνεται σε εξουσιοδοτημένα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα/Οργανισμούς τα οποία δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και πληρούν συγκεκριμένους όρους/κριτήρια όπως αυτά προβλέπονται στην αρχική Πρόσκληση. Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να διαχειριστούν τα πιο πάνω πρόσθετα κεφάλαια ως Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί στο πλαίσιο υλοποίησης του εν λόγω χρηματοπιστωτικού προϊόντος καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με τους όρους του Ενημερωτικού Σημειώματος, το αργότερο μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου 2013.
Τόσο το Ενημερωτικό Σημείωμα όσο και η αρχική Πρόσκληση για το εν λόγω προϊόν είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες των πιο πάνω αρμόδιων φορέων (http://www.eif.org/calls_for_expression_of_interest/index.htm και http://www.structuralfunds.org.cy – στην ενότητα Κοινοτικές Πρωτοβουλίες “J”).