4/2/13

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 04/02/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Θωμάς Κεττένης - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 04/02/2013
1.Τον τερματισμό των τρομακτικών σεναρίων γύρω από το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα, στη βάση πληροφοριών και εικοτολογιών, ζήτησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

2. Καθήκοντα Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αναλαμβάνει από σήμερα ο ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας Σπύρος Σταυρινάκης. Η Κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου, απέρριψε τα περί αντισυνταγματικότητας του διορισμού Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, λέγοντας ότι ο διορισμός είναι "καθόλα συνταγματικός και νόμιμος".
3. Αναφορά σε φόβους περί πρόκλησης πανικού σε άλλα ευάλωτα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, λόγω των πιθανών όρων διάσωσης της Κύπρου, επί των οποίων «συνεχίζουν να φιλονικούν» οι επίδοξοι πιστωτές της χώρας, κάνει δημοσίευμα της εφημερίδας Observer.
4. Εδώ και δεκαετίες καίγονται έγγραφα στο Προεδρικό, μέσα από μια συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία που ακολουθείται, και που έχει να κάνει με την καταστροφή διαβαθμισμένων εγγράφων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" ότι έγγραφα καταστρέφονται σε φούρνο στο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.
5. «Θα είμαστε η κυβέρνηση του λαού για το λαό και η κυβέρνηση που μέσα από την εθνική συνεννόηση θα φέρουμε την άνοιξη από τις 17 Φεβρουαρίου» δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε παγκύπρια συγκέντρωση γυναικών». Στις εκλογές η επιλογή δεν είναι επιλογή προσώπων αλλά επιλογή φιλοσοφιών, πολιτικής προσέγγισης και πραγματικής δυνατότητας υλοποίησης προτάσεων προς όφελος του συνόλου, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς  Η κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να επιμένει στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.
6. Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης δήλωσε την Κυριακή ότι «μπορεί ο φετινός χειμώνας να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός από πλευράς βροχόπτωσης πλην όμως η Κύπρος δεν παύει να ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις όσον αφορά την κλιματική αλλαγή».
7. Δεκάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια 12ωρης επιχείρησης της Τροχαίας στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια 533 ελέγχων, 58 οδηγοί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Εγιναν επίσης άλλες 181 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 50 για υπερβολική ταχύτητα, ενώ άλλες αφορούσαν ληγμένες άδειες κυκλοφορίας, παράβαση των σημάτων τροχαίας κ.α.
8. Τα αποτελέσματα της εκστρατείας CYCAR, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης. Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας, που έγινε σε 23 κράτη-μέλη της ΕΕ, ήταν ο εντοπισμός κλοπιμαίων και παραποιημένων αυτοκινήτων. Στην Κύπρο από 549 ελέγχους οχημάτων, εντοπίστηκαν 2 κλοπιμαία αυτοκίνητα, τέσσερα υπό καθεστώς ενοικιαγοράς και οκτώ διαγραμμένα από ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω ολικών ή εκτεταμένων ζημιών από δυστυχήματα.
9. Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας βρίσκεται ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής για να συμμετάσχει στο τουρνουά PBZ Zagreb Indoors που προσμετρά στο ATP World Tour, και το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα.
10. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράκ Ιντζχάκι ο οποίος πέτυχε τρία τέρματα, η Ανόρθωση νίκησε χθες βράδυ με 4-3 τον Ολυμπιακό για την 20η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος, και διατήρησε την απόσταση των έξι βαθμών από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Επίσης η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Εθνικό, σταματώντας το σερί των τριών συνεχόμενων νικών που είχε η ομάδα της Άχνας.
(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)

CNA FOOTER