3/2/13

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 03/02/2013

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Γιώργος Μιχαήλ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/Κύπρος 03/02/2013
1. Τα αποτελέσματα της τελικής έκθεσης των εταιρειών PIMCO και Deloitte για το διαγνωστικό έλεγχο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Κύπρο, που παραλήφθηκε χθες, θα δημοσιοποιηθούν όταν υπογραφεί το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των διεθνών πιστωτών της, αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.
2. Η κυπριακή Κυβέρνηση, διά του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου, δηλώνει ότι επιμένει στην υιοθέτηση του βασικού σεναρίου για τις κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
3. Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομόλογου του Πάνου Παναγιωτόπουλου, μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.
4. Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στο Δήμο Λεμεσού οι προσπάθειες ξένων παραγόντων να επιρρίψουν ευθύνες στην Κύπρο για ξέπλυμα χρήματος από ρωσικές εταιρείες, με το Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου να δηλώνει πως, σε περίπτωση που οι μεθοδεύσεις αυτές επιτευχθούν, θα είναι βαριές οι επιπτώσεις  για τη Λεμεσό.
5. Για νέα, αποτελεσματική παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη στη Γερμανία, για στήριξη της Κύπρου έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου προέδρου Τάσος Μητσόπουλος. Κάθε φορά που έχουμε προεδρικές εκλογές κάποιοι πολιτικοί χώροι θυσιάζουν το εθνικό μας πρόβλημα και "χαϊδεύουν τ` αυτιά άλλων πολιτικών", ώστε να βρεθούν στην εξουσία, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς. Την πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για άμεση αξιοποίηση του φυσικού αέριου με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, επανέφερε ο εκπρόσωπος του υποψήφιου Ανδρέας Κουμενίδης.
6.  Η προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες των προσπαθειών μας για εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, δήλωσε χθες η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.
7. Τραγικό θάνατο βρήκε χθες γύρω στη μιάμισι μετά το μεσημέρι, στο Καλό Χωριό Λάρνακας, ο 59χρονος Παναγιώτης Λυθραγκωμίτης, όταν ενώ ασχολείτο με την κοπή  χόρτων μπλόκαρε χορτοκοπτική μηχανή του.
8. Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου συστήνει η Αστυνομία, καθώς γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης τους μέσα από ηλεκτρονικό μήνυμα, που δήθεν αποστέλλεται από την Κυπριακή Αστυνομία και το οποίο τους καλεί να καταβάλουν 100 ευρώ, για παράβαση στην οποία υπέπεσαν.
9. Για την 20η αγωνιστική του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α` κατηγορίας Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ΓΣΠ με 2-0 την Νέα Σαλαμίνα. Η Ομόνοια επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας δύσκολα στο Τάσος Μάρκου την Ένωση με 1-0. Η Αλκή συνέτριψε στο Παφιακό την Αθλητική Ένωση Πάφος με 4-1.Στο "Αμμόχωστος" Δόξα Κατωκοπιάς και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στη λευκή ισοπαλία.  Η ΑΕΛ νίκησε με 2-0 την Αγία Νάπα στο Τσίρειο Στάδιο και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, διατηρώντας την απόσταση των πέντε βαθμών από την 5η στη βαθμολογία Ομόνοια.
10. Χωρίς συγκάτοικο στη δεύτερη θέση είναι από το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΚ, στο Πρωτάθλημα Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα. Οι «κιτρινοπράσινοι», στον τελευταίο χρονικά αγώνα της 17ης αγωνιστικής, επικράτησαν στο «Κίτιον» με 100-93 του Απόλλωνα και άφησαν μία νίκη πίσω τους την ΕΘΑ, η οποία ηττήθηκε την Παρασκευή από τον πρωτοπόρο Κεραυνό (67-65). Στο άλλο χτεσινό παιχνίδι, η ΑΕΛ επιβλήθηκε στη Λεμεσό, με 89-75 της Ομόνοιας και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.
(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΜΙ/ΓΧΡ)
CNA FOOTER ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΥΠΕ