21/12/12

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά 21/12/2012

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εθελοντές, εθελόντριες, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σας απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό και θερμές ευχές. Εκφράζω εκτίμηση για το σοβαρό και υπεύθυνο έργο που επιτελείτε ώστε η Εθνική Φρουρά να καταστεί ένας σύγχρονος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών ικανός να υπερασπισθεί την ελευθερία της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Όσο υπάρχει κατοχή η αμυντική μας προσπάθεια πρέπει να συνεχίζεται και να αναβαθμίζεται. Η οικονομική κρίση σε καμία περίπτωση δεν μετατρέπεται σε κρίση εθνικής ασφάλειας. Μια Εθνική Φρουρά αξιόμαχη και αξιόπιστη αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για το κράτος και τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ώρες μπορεί να είναι δύσκολες αλλά θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα για να ανατρέψουμε την κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης. Η Εθνική Φρουρά αγωνίζεται μαζί με το λαό μας. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του.

Εκφράζω θερμά συγχαρητήρια και βαθειά εκτίμηση στα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή τους στην εξαιρετική επιτυχία της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Να είστε υπερήφανοι γιατί έχετε τιμήσει την πατρίδα μας και αναδείξατε την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα υπεύθυνο, δημιουργικό και αξιόπιστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Αποχαιρετούμε μια χρονιά δύσκολη, γεμάτη προκλήσεις. Ευχόμαστε και προσπαθούμε να είναι η τελευταία με κατοχή και συρματοπλέγματα.

Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για το έργο και την προσφορά σας προς την πατρίδα μας. Προχωρούμε μπροστά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Καλές γιορτές, Χρόνια Πολλά. Να είστε καλά.