8/11/12

Ημερίδα για την Κύπρο από την Πρεσβεία της Κύπρου στη Μαδρίτη 08/11/2012

H Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, διοργάνωσε χθες ολοήμερη εκδήλωση για την Κύπρο, στους χώρους του Πανεπιστημίου.


Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιελάμβανε εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Η Κύπρος διά μέσου των καιρών», διαλέξεις και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Χορευτικό Συγκρότημα της ΑΤΗΚ και τη Χορωδία Φανερωμένης. Οι διαλέξεις αφορούσαν την Κύπρο κυρίως κατά την αρχαιότητα και τις σχέσεις με την Αίγυπτο, την Ιβηρική Χερσόνησο, τη θάλασσα, τη λατρεία της Αφροδίτης, καθώς και το Κυπριακό σε σχέση με την ΕΕ.


Τελώντας τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία παρουσιάζει την ιστορία και τέχνη της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ο Πρέσβης κ. Αντώνης Τουμαζής τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Πρεσβείας και του Πανεπιστημίου στην προαγωγή των σχέσεων της Κύπρου με την Ισπανία στον πολιτιστικό και ακαδημαϊκό τομέα.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και φοιτητές.


Η υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος και η προσφορά κυπριακών ποτών και εδεσμάτων κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενή συνεισφορά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.