25/9/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σερβίας 25/09/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο των επαφών του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Tomislav Nicolic, στη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές, διαχρονικές σχέσεις Κύπρου-Σερβίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Σέρβο ομόλογο του για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, για την αδιάλλακτη στάση της τουρκικής πλευράς και για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο Κόσσοβο και ανασκοπήθηκε η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ. Στη συνάντηση παρέστησαν η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Πρέσβης κ. Νίκος Αιμιλίου.

Χθες βράδυ
, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής. Στο δείπνο παρακάθισαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Πρέσβης κ. Αιμιλίου και η Γενική Πρόξενος κ. Σοφιανού.