25/9/12

Επαφές της κας Έλσης Χριστόφια στη Νέα Υόρκη 25/09/2012

Η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Έλση Χριστόφια, με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε χθες το πρωί το ημερήσιο Ελληνοαμερικανικό σχολείο Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Την κα Χριστόφια καλωσόρισαν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Ανδριώτης, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Κουλουρμάνης, ο Ιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κοτρότσιος και ο Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος. Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στις τάξεις του σχολείου και συνομίλησε με τους μαθητές που στη συνέχεια τραγούδησαν κυπριακά τραγούδια.


Στην ομιλία της η σύζυγος του Προέδρου εξέφρασε
τη χαρά της για τη θερμή υποδοχή που έτυχε από τους μαθητές του σχολείου και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της για τα επιτεύγματα του σχολείου Αγίου Δημητρίου στον τομέα της εκπαίδευσης, διαφυλάσσοντας τη γλώσσα, την ιστορία, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα και συμβάλλοντας στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος, όπως δήλωσε, συνεχίζει τον αγώνα για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, μία λύση που να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, να καταργεί την κατοχή και να επανενώνει την Κύπρο. Τόνισε παράλληλα ότι στον αγώνα που διεξάγει για επιβίωση και για επίλυση του Κυπριακού, η Κύπρος στηρίζεται στους αποδήμους της.

Το μεσημέρι η κα Χριστόφια επισκέφθηκε το γηροκομείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ» που στεγάζει ηλικιωμένους ελληνικής καταγωγής. Την κα Χριστόφια καλωσόρισε ο Επίσκοπος Αντώνιος ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την εκτίμηση του που η Πρώτη Κυρία της Κύπρου επισκέπτεται το ίδρυμα για τρίτη φορά. Η κα Χριστόφια
, η οποία ήταν πολύ συγκινημένη, συγχάρηκε τη διοίκηση και τους εθελοντές για τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν στο ίδρυμα, παρέχοντας αγάπη, φροντίδα, και στέγη στους Έλληνες ηλικιωμένους. Στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα που προσφέρθηκε προς τιμήν της.

Την κα Χριστόφια συνόδευαν
ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Π. Παπανικολάου και η Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κ. Σοφιανού.