19/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο μελών της Αμερικανικής Διπλωματικής Αποστολής στη Λιβύη 19/09/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή υπέγραψε σήμερα, στην οικία του Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αμερικανού Πρέσβη Christopher Stevens και τριών άλλων μελών της αμερικανικής αποστολής στη Λιβύη, μετά από επίθεση εναντίον του Προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει
:

«
Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβερνήσεως και του λαού της Κύπρου, εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον τραγικό θάνατο των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της φρικτής και κτηνώδους επίθεσης εναντίον του Προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. Η εν λόγω επίθεση είναι μια ειδεχθής πράξη βίας και τρομοκρατίας, την οποία καταδικάζουμε έντονα. Βρισκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας για την εξάλειψη της τρομοκρατίας και για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Παρακαλώ όπως μεταφέρετε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες του Πρέσβη Christopher Stevens, Glen Doherty, Tyrone Woods και Sean Smith.