15/9/12

Τη δημιουργία σημαντικών υποδομών στον τομέα της υγείας προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας κ. Σταύρος Μαλάς 15/09/2012

Τη δημιουργία σημαντικών υποδομών στον τομέα της υγείας, στο πλαίσιο της προώθησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας κ. Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων του Ιατρικού Μουσείου Κύπρου, χθες βράδυ στο Δήμο Πολεμιδιών, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι προωθείται η δημιουργία δύο ακτινοθεραπευτικών κέντρων σε Λευκωσία και Λεμεσό. Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσφορών για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε, παράλληλα, την προκήρυξη μεγάλης προσφοράς για τη δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες της επαρχίας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.


Οι στοχευμένες αυτές τομές στον τομέα των βασικών υποδομών υγείας, τόνισε ο κ. Υπουργός, αποτελούν ένα ακόμα βήμα στην αναγκαία και συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και θα προσφέρουν υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των ασθενών.

Καταλήγοντας, τόνισε τη σημασία της Ιατρικής Σχολής που θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2013 καθώς και της συνεργασίας του δημοσίου με ιδιωτικά πανεπιστήμια για δημιουργία ιατρικών σχολών.