17/5/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Δρυ
 
17/05/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Δρυ κ. Νίκο Βασιλείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της συντήρησης του μεγάλου πλάτανου που βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας Κάτω Δρυ. Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου ότι το Τμήμα Δασών έχει ήδη διευθετήσει την κλάδευσή του και έχει εισηγηθεί στο αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως την κήρυξή του σε διατηρητέο και η διαδικασία προχωρά.

Στη συνέχεια, συζητήθηκε η πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Μονοπατιού της Φύσης στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Δασών
βλέπουν θετικά την δημιουργία του Μονοπατιού και εισηγήθηκε όπως η κοινότητα προχωρήσει με σχετική αίτηση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να μελετηθεί το αίτημα.
Τέλος, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να ληφθούν με στόχο τη βελτίωση του υδρευτικού δικτύου της κοινότητας. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε η αντικατάσταση υφιστάμενων φθαρμένων διακοπτών και η τοποθέτηση νέων για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου. Ο κ. Υπουργός είπε ότι τις συγκεκριμένες εργασίες θα εκτελέσει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και θα δοθεί οικονομική ενίσχυση
ύψους 5,000 ευρώ στην κοινότητα.