17/5/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 
17/05/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ΕCR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο σε επίσκεψη εργασίας εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο Πρόεδρος της Ομάδας κ. Martin Callanan και σ΄ αυτή συμμετείχαν άλλοι εννέα Ευρωβουλευτές, μέλη του Προεδρείου της Ομάδας.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η επιτυχία στην επικείμενη Κυπριακή Προεδρία αποτελεί πρόκληση τόσο για τη Βουλή όσο και για την Κύπρο συνολικά, ιδιαίτερα υπό το φως των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επηρεάζουν το σύνολο των κρατών μελών της ΕΕ. Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την αντιπροσωπία για τους λόγους έλλειψης προόδου στις απευθείας συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, υπογραμμίζοντας την αδιάλλακτη τουρκική στάση και αναφερόμενος σε συγκεκριμένες προτάσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης που, όμως, δεν έτυχαν ανταπόκρισης από την άλλη πλευρά.

Τέλος, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την Αραβική Άνοιξη, τονίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της περιοχής και της ΕΕ.