2/5/12

Χαιρετισμός της συζύγου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στο Βιωματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργανώνει το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
02/05/2012




Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρευρίσκομαι στην έναρξη του βιωματικού επιμορφωτικού σεμιναρίου που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το σεμινάριο ύνεται στο προσωπικό των κρατικών και εθελοντικών ιδρυμάτων και Σπιτιών στην Κοινότητα που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες και έχει ως στόχο να συμβάλει στην συνεχή τους επιμόρφωση. Χαιρετώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους συγχαίρω για την ετοιμότητά τους να στηρίζουν με κάθε τρόπο τα παιδιά αυτά.

Ο Ραδιομαραθώνιος έχει καθιερωθεί ως θεσμός, κατακτώντας τις καρδιές του κυπριακού λαού. Αποτελεί γλυκό παράδειγμα οικειοθελούς δέσμευσης επωνύμων και ανωνύμων, μικρών και μεγάλων, στην Κύπρο και το εξωτερικό, απέναντι στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τη ζωή με αγωνιστικότητα, θέληση και πάθος. Πρώτιστό του μέλημα είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ο στόχος ευαισθητοποίησης της κοινωνίας έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα μηνύματα που δόθηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέσω του Ραδιομαραθωνίου έγιναν βίωμα: αγάπη, προσφορά, σεβασμός, κατανόηση.


Ως κοινωνία έχουμε πολλές φορές αποδείξει τα περισσά αποθέματα ανθρωπιάς και την αξιοζήλευτη συνοχή στην προσφορά προς τα παιδιά. Έχουμε αποδείξει ότι μας χαρακτηρίζουν οι έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της φιλαλληλίας. Απομένει να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να εξαργυρώσουμε αυτά μας τα συναισθήματα δίδοντας ίσες ευκαιρίες και αγκαλιάζοντας τα παιδιά ως αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας.


Στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και συνεχούς επιμόρφωσης του προσωπικού που στελεχώνει τα κρατικά και εθελοντικά ιδρύματα και Σπίτια στην Κοινότητα, με τη διοργάνωση αυτού του σεμιναρίου σήμερα προχωρεί ένα βήμα παραπέρα.


Η ενίσχυση της προσπάθειας για ένταξη των παιδιών αυτών στο κοινωνικό σύνολο και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους ήταν και παραμένει ο στόχος των δράσεων μας. Μπορούμε να το πετύχουμε με την δημιουργία ευκαιριών ενσωμάτωσης για αυτά τα άτομα που δεν επικαλούνται τα «φιλανθρωπικά» μας αισθήματα αλλά την οικειοθελή δέσμευσή μας πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μην αποκλείονται κοινωνικά από κανένα κομμάτι της ζωής. Είμαι σίγουρη ότι με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμη ψηλότερους στόχους. Η συνεισφορά της καθεμιάς και του καθενός από εσάς σ
αυτόν τον αγώνα είναι καθοριστικής σημασίας.
Συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη συνεργασία, την ετοιμότητά του να στηρίξει το σκοπό μας καθώς επίσης και την άρτια διοργάνωση. Ευχαριστώ και όλους εσάς για την παρουσία και τη συμμετοχή σας και εύχομαι καλές επιτυχίες στις εργασίες του σεμιναρίου.
απευθ