2/5/12

 
Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς
 
01/05/2012


Εκείνο που χρειάζεται είναι συσπείρωση των εργαζομένων πάλι, για τη διατήρηση δικαιωμάτων τα οποία κινδυνεύουν ένεκα της επίθεσης του παγκόσμιου μεγάλου κεφαλαίου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΠΕΟ στο οίκημα της στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να αναφερθεί στο μήνυμα της ημέρας είπε
: «Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου επανέρχονται σε αγώνες αφετηρίας ουσιαστικά, διότι οι εργασιακές σχέσεις ανά το παγκόσμιο, με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, μας παίρνουν πίσω σχεδόν έναν αιώνα. Άρα, εκείνο που χρειάζεται είναι συσπείρωση των εργαζομένων πάλι, για τη διατήρηση δικαιωμάτων τα οποία κινδυνεύουν ένεκα της επίθεσης του παγκόσμιου μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή είναι η ουσία και το νόημα της ημέρας».

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στη σημερινή εκδήλωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στην εκδήλωση είναι σημαδιακή και από την άποψη της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και της από κοινού διεκδίκησης της ελευθερίας του νησιού μας, της απαλλαγής από την κατοχή, της απαλλαγής από τον εποικισμό, της επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας και της αναγέννησης των κοινών αγώνων της εργατικής τάξης που έχουν αφετηρία τη δεκαετία του ʼ40 και του ʼ50».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι σήμερα είναι η επέτειος από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «τον Παναγούλη τον τιμούμε και θα τον τιμούμε για πάντα ως έναν αγωνιστή για τη δημοκρατία και για την πραγματική ελευθερία στην Ελλάδα. Ο Παναγούλης είναι σύμβολο και ως ένα τέτοιο σύμβολο πρέπει να τον έχουμε παράδειγμα προς μίμηση»
.