20/4/12

Ο Υπουργός Υγείας δρ. Σταύρος Μαλάς συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Λιβύης στην Κύπρο
 
20/04/2012


Ο Υπουργός Υγείας δρ. Σταύρος Μαλάς είχε σήμερα συνάντηση Συνάντηση με τον Επιτετραμμένο της Λιβύης στην Κύπρο κ. Salah Abourgiba. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Λιβύη στις 28 και 29 Απριλίου.
Σε δηλώσεις του ο δρ. Μαλάς σημείωσε ότι κύριος στόχος της επίσκεψης του είναι η προσέλκυση ασθενών από τη Λιβύη στην Κύπρο και η αποθεραπεία τους σε ιδιωτικά κέντρα της χώρας μας.
Ανέφερε, παράλληλα, ότι συμφωνήθηκε η παροχή εμπειρογνωμοσύνης από πλευράς της χώρας μας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση ιατρικών κέντρων στη Λιβύη. Τόνισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη γειτονική χώρα θα πραγματοποιήσει επί τόπου επίσκεψη σε ιατρικά κέντρα, συνοδευόμενος από ειδικούς από την Κύπρου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα στήριξης αυτών των κέντρων.
Ο δρ. Μαλάς ανέφερε επίσης δε ότι η Κύπρος θα στηρίξει τη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής φαρμάκων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα επεκταθεί και στο εξαγωγικό εμπόριο φαρμάκων.
«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται να βοηθήσουμε την φίλη χώρα της Λιβύης, με την οποία μας συνδέουν πολύ στενές σχέσεις, σε αυτή την δύσκολη φάση που περνά», κατέληξε ο κ. Υπουργός.