20/4/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Κίνας
 
20/04/2012


Υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία στον τομέα της παιδείας
Η Κύπρος αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φίλο της Κίνας, είπε σήμερα η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Κίνας κα Liu Yandong, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο περιθώριο της συνάντησης του Πρόεδρου Χριστόφια και της κας Yandong πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ειδική τελετή κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους και ο Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας κ. Hao Ping υπέγραψαν Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Επιστήμης, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Αναπληρώτριας Πρωθυπουργού.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «είναι μια από τις πολλές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Και θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία είναι αμοιβαία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε επίσης: «Αυτή η συνεργασία αποτελεί στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία και στον οικονομικό και στον πολιτιστικό και προπάντων στον πολιτικό τομέα. Με αυτή την ευκαιρία εκφράζω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Είναι μια υποσχόμενη συνεργασία η οποία θα αναπτυχθεί ακόμη πιο ραγδαία».

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Κίνας, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε: «Η Κύπρος αποτελεί τον πιο αξιόπιστο φίλο της Κίνας. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, από κοινού με την κυπριακή πλευρά, για να προωθήσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας σε κάθε τομέα».