20/4/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο
 
20/04/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί το απόγευμα της Κυριακής, 22 Απριλίου για το Λουξεμβούργο όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Απριλίου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς Εξωτερικών περιλαμβάνουν τις εξελίξεις στη Βιρμανία/Μυανμάρ, την κατάσταση στη Συρία, καθώς και τις κρίσεις στην Αφρική - συγκεκριμένα στο Μάλι, στο Σουδάν και στο Νότιο Σουδάν, όπως και στη Γουινέα Μπισσάου. Για τα εν λόγω ζητήματα αναμένεται να υιοθετηθούν και σχετικά Συμπεράσματα.

Επιπλέον, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, οι εξελίξεις στην Ειρηνευτική Διαδικασία Μέσης Ανατολής και η κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας Βαρόνη Κάθριν Άστον θα ενημερώσει επίσης για τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1 για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής, που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Απριλίου .

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Τρίτης, 24 Απριλίου.