11/4/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέδωσε στον Πρέσβη της Ελλάδας ποσό για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα
 
11/04/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου παρέδωσε σήμερα στον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Βασίλη Παπαϊωάννου το ποσό των 29.500 ευρώ που έχει συγκεντρωθεί από την εισφορά των Bουλευτών για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ομήρου
είπε: «Σε αυτή τη δύσκολη ώρα της δεινής οικονομικής δοκιμασίας του ελληνικού λαού, η Βουλή των Αντιπροσώπων καθηκόντως σε μία νέα πράξη εκδήλωσης αλληλεγγύης που υπήρξε και υπάρχει πάντοτε, θα εισφέρει ένα σημαντικό ποσό που αποτελεί το προϊόν εισφορών του συνόλου των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, περιλαμβανομένων και των εκπροσώπων των θρησκευτικών ομάδων. Με την ιδιαιτερότητα αυτή τη φορά ότι η Ελλάδα, όπως απέδειξε πολλές φορές στην ιστορία της, θα ξεπεράσει τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Άλλωστε, έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις που θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε Κύπρος και Ελλάδα μαζί, με ισχυρές οικονομίες, πρώτα από όλα τη διαφύλαξη των εθνικών μας συμφερόντων και των εθνικών μας δικαιωμάτων. Συνεπώς, εκφράζω την ευχή η δύσκολη αυτή συγκυρία να ξεπεραστεί και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε προβλήματα, και ότι θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Με τις ευχές μας για ένα Καλό Πάσχα και μια Καλή Ανάσταση».

Με τη σειρά του ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Θα ήθελα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, όλων των πολιτικών δυνάμεων, της επίσημης πολιτείας και ολόκληρου του ελληνικού λαού να σας εκφράσω θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία σας αυτή. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι η βοήθεια που επέδειξε από την πρώτη στιγμή η Κύπρος, είτε το επίσημο κράτος, είτε η Βουλή, είτε η τοπική αυτοδιοίκηση, οι κοινοτικοί φορείς
, πήγε σε στοχευμένο στόχο. Αυτό που ήθελα να επαναλάβω, το οποίο τονίζω και στο μήνυμά μου με την ευκαιρία της εθνικής εορτής, είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν μας εμποδίζουν και δεν πρέπει να μας εμποδίζουν, να παλεύουμε στον διεθνή στίβο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Αυτό το πράγμα συμβαίνει σε καθημερινή βάση από την κορυφή μέχρι και τον τελευταίο δημόσιο λειτουργό για ένα καλύτερο αύριο. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ».