9/4/12

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης
 
09/04/2012


Μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης για έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Εγκληματικότητας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα της επικαιρότητας.

Ερωτηθείς σχετικά με κύμα λαθρομεταναστών που ήρθαν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Υπουργός είπε: «Οι Υπηρεσίες του κράτους είναι σε εγρήγορση και αυτό δεν είναι κάτι νέο. Περιμέναμε αυτές τις καταστάσεις με την ασταθή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η Αστυνομία είναι σε επαγρύπνηση στη γραμμή αντιπαράθεσης, ο κ. Λουκά απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι αξιολογούνται επίσης και άλλες πληροφορίες από τα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας.

Σε παρατήρηση ότι οι δουλέμποροι δεν σταματούν να εκμεταλλεύονται, ο κ. Λουκά είπε ότι «είναι στον κόσμο όλο, δεν είναι μόνο στα κατεχόμενα».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Νεκρής Ζώνης και ότι υπάρχουν δηλώσεις ανθρώπων που ήταν στην περιοχή, οι οποίοι δηλώνουν αδικαιολόγητη την επίθεση της Αστυνομίας και επιρρίπτουν ευθύνες στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Λουκά είπε ότι έχει ζητήσει την έκθεση γεγονότων της υπόθεσης, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται περί έρευνας, ούτε είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες από πλευράς της Αστυνομίας.

«Από ό,τι έχω πληροφορηθεί, το ακίνητο αυτό δεν βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης, αλλά είναι στις ελεύθερες περιοχές, είναι υπό τον έλεγχο της Αστυνομίας και η Αστυνομία στο πλαίσιο της επιβολής του νόμου και της τάξης είχε διενεργήσει εκείνη την επιχείρηση», είπε.

Τέλος, σε ερώτηση αν ήταν ενήμερος για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ο κ. Λουκά απάντησε καταφατικά και είπε πως επιχειρησιακά η Αστυνομία λειτουργεί και διοικείται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, όχι από τον Υπουργό.