26/1/12

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου
26/01/2012





Σε χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση στο ΡΙΚ, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι ως Πρόεδρος της Βουλής «τυγχάνω προνομιακής ενημέρωσης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τις απευθείας διαπραγματεύσεις.

Ουδέποτε είχα πρόθεση να εγείρω, να ζητήσω ή, πολύ περισσότερο, να απαιτήσω να τυγχάνω ιδιαίτερης ή χωριστής ή «προνομιακής» ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα τεκταινόμενα στις διαπραγματεύσεις, για τα τηρούμενα πρακτικά και για τα κατατιθέμενα έγγραφα, παρά το γεγονός ότι επί προηγούμενων Προέδρων της Δημοκρατίας αυτή ήταν πάγια πρακτική. Γεγονός που εξ ιδίας πείρας γνωρίζει πολύ καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Είμαι ωστόσο υποχρεωμένος, μετά την προβολή του ισχυρισμού - που είμαι βέβαιος έγινε καλή τη πίστει - ότι τυγχάνω μιας τέτοιας προνομιακής ενημέρωσης, να δηλώσω ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ από της ανάληψης των καθηκόντων του λειτουργήματος του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων έτυχα μιας τέτοιας ενημέρωσης.

Αυτά μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας.