22/10/10

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιάν σε συνάντηση με παιδιά με ειδικές ικανότητες, στα πλαίσια του Ραδιομαραθώνιου 2010
22/10/2010




Είναι με μεγάλη χαρά που ανταποκρινόμαστε σήμερα στη δέσμευση κάθε Κύπριου πολίτη και φιλοξενούμε εδώ στο χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων εσάς τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, που αντικρίζουν τη ζωή με θάρρος και δύναμη ψυχής.

Ο Ραδιομαραθώνιος Αγάπης ξεκίνησε είκοσι ένα χρόνια πριν με πρωτοβουλία μιας ομάδας συντακτών του Ράδιο Σούπερ. Από τότε αποτελεί ίσως το πλέον κορυφαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό γεγονός στη χώρα μας.

Χιλιάδες οι εθελοντές που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις αγάπης του Ραδιομαραθώνιου. Ο λαός μας αποδεικνύει κάθε χρόνο και περισσότερο πως «Η αγάπη και μόνο η αγάπη μπορεί». Και η αγάπη αυτή δεν μεταφράζεται μόνο σε χρηματικά ποσά, προϊόν του εράνου του Ραδιομαραθώνιου. Κυρίως μεταφράζεται σε προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας όσον αφορά τους λιγότερο τυχερούς, όσον αφορά όλους όσοι έχουν ανάγκη στήριξης, αγάπης, συμπαράστασης, αποδοχής. Και ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της εικοσαετούς αυτής προσπάθειας είναι το ξεπέρασμα των προκαταλήψεων για όλα τα άτομα με ειδικές ικανότητες, η προσέγγισή τους με αγάπη και ανθρωπιά και η επανένταξή τους στην κοινωνία. Πρωτοπόροι και πρωταγωνιστές της προσπάθειας αυτής όλοι εσείς οι φίλοι μας, τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Όμως οι ανάγκες των παιδιών μας που προσπαθεί να ικανοποιήσει ο Ραδιομαραθώνιος δεν έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό και η πορεία του Ραδιομαραθώνιου δεν μπορεί να έχει τέλος, όπως δεν έχει ούτε και η αγάπη όλων μας για σας.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τους συνδιοργανωτές της μεγάλης αυτής γιορτής της αγάπης, τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ιδρύματος «Ραδιομαραθώνιος», το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, τη Marfin Laiki Τράπεζα, το Συντονιστικό Επιτελείο, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές που συμβάλλουν κάθε χρόνο στη διατήρηση και ενδυνάμωση του θεσμού.