5/11/20

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού


 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Επιδίδοντας την έκθεση η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «μέσα στην κατάσταση της πανδημίας τα προβλήματα έχον πολλαπλασιαστεί» ενώ σημείωσε πως η συνεργασία της με τα διάφορα Υπουργεία έχει αποφέρει καρπούς.

«Απομένουν και άλλα να γίνουν σε σχέση με την κουλτούρα για τα δικαιώματα του παιδιού και την έγκριση νομοσχεδίου από τη Βουλή που αφορά φιλική δικαιοσύνη προς τα παιδιά που έρχονται σε σύγκρουση με τον νόμο ώστε να έχουν μεταχείριση για ανήλικους.

Επίσης πρέπει να δούμε θέματα ενιαίας εκπαίδευσης για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας την έκθεση είπε ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ. Παρακολουθώ τις παρεμβάσεις σας, τη συνεργασία που έχετε με τους Υπουργούς.

Αυτό που είναι στόχος μας είναι πώς επισπεύδουμε είτε νομοθεσίες είτε πολιτικές που να αλλάξουν τη νοοτροπία απέναντι σε ευαίσθητες ψυχές, σε νεαρά άτομα, σε παιδιά που χρήζουν προστασίας αλλά και σημαντικότερης ακόμα βοήθειας από πλευράς πλαισίου του κράτους και των πολιτικών που ακολουθεί.

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε τη νομοθεσία, έχει ενεργοποιηθεί κατόπιν πιέσεων και η Βουλή, έτσι ώστε το ένα σκέλος που αφορά την ορθή αντιμετώπιση ανηλίκων που διαπράττουν αδικήματα να είναι σε ένα φιλικότερο περιβάλλον με ποινές αναμορφωτικές παρά τιμωρητικές.

Όσον αφορά τις άλλες παρεμβάσεις σας στα θέματα παιδείας είναι πάντοτε καλοδεχούμενες».