10/9/19

ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Λευκωσία 10/09/2019 10:16


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δελτίο 'ΔΕΚΑ' απο την ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ
  ΚΥΠΕ - Μαρία Κονιώτου - Λευκωσία 10/09/2019 10:16
Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη θα έχει στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει σήμερα στις δώδεκα σήμερα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε το προηγούμενο διάστημα με την Ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ ενώ οι δύο ηγέτες θα συντονίσουν τη δράση τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και την προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.  Αναστασιάδης και Μητσοτάκης χαράσσουν κοινή πορεία για επίτευξη στόχων, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
 
Προσπάθεια Τουρκίας να αποτρέψει επανέναρξη συνομιλιών, λέειι ο Προδρόμου για Τσαβούσογλου
Οι  δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς και όλες οι ενέργειές του στη διάρκεια της παράνομης επίσκεψής του στα κατεχόμενα, δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την ευθύνη της Τουρκίας για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό, καθώς και μια εντελώς προκλητική στάση που σκοπό έχει να δυναμιτίσει το κλίμα και ενδεχομένως να αποτρέψει την προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Το ΥΠΕΞ καταδίκασε την πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα "Γενικού Προξενείου" στην Αμμόχωστο.
Νέες ήττες στη Βουλή για τον Τζόνσον, απορρίφθηκε ξανά η πρόταση για εκλογές τον Οκτώβριο
Απέτυχε και στη δεύτερη προσπάθειά του να εξασφαλίσει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη στις 15 Οκτωβρίου ο Μπόρις Τζόνσον. Η νέα πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού δε συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το νόμο συναίνεση των 2/3 των βουλευτών σε ψηφοφορία που διεξήχθη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Επισήμως νόμος έγινε στο μεταξύ το αίτημα αναβολής του Brexit, ενώ χθες είχαμε την παραίτηση Μπέρκοου
 
Αυξημένα κονδύλια για την Κύπρο στο νέο πολευτή προϋπολογισμό της ΕΕ, ζήτησε ο ΥΠΕΞ
Περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια ζητά η Κύπρος στο πλαίσιο του επόμενου πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 προκειμένου να αντιμετωπίσει αριθμό προκλήσεων που προκύπτουν από το ότι είναι ένα μικρό νησιώτικο κράτος στην περιφέρεια της ΕΕ, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Τρόποι ενίσχυσης του έργου των Τεχνικών Επιτροπών σε σύσκεψη υπό τον Α. Μαυρογιάννη
Η ενίσχυση και στήριξη των Τεχνικών Επιτροπών, καθώς και ο συντονισμός του έργου τους, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη.  Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η σύσκεψη, στην οποία μετείχαν Ε/κ επικεφαλής και μέλη Τεχνικών Επιτροπών, αποσκοπούσε στο συντονισμό και στην ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Επιτροπές. Επίσης, έγινε ανασκόπηση του έργου που υλοποιήθηκε εντός του έτους, ενώ μπήκαν οι βάσεις και για μια ενεργότερη συμμετοχή στο μέλλον.
Μη εφικτό σχέδιο για συνεπείς δανειολήπτες, το ΥΠΟΙΚ εστιάζει στους μη βιώσιμους του ΕΣΤΙΑ
Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ότι δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό σχέδιο υπέρ των συνεπών δανειοληπτών, αφού κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εξασφαλίζει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αποδεσμεύονται από την Κομισιόν €7,9 εκ. για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου
Ως αποτέλεσμα της εκπλήρωσης των ορόσημων που τέθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους €7,9 εκ., το οποίο σύμφωνα με τη διαδικασία παρέμενε από την αρχή της προγραμματικής περιόδου δεσμευμένο εν αναμονή της εκπλήρωσης των ενδιάμεσων στόχων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ.
Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ο 42χρονος συλληφθείς για παιδική πορνογραφία
Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής του αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 42χρονος που συνελήφθηκε χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και διανομής παιδικού πορνογραφικού υλικού.Ο 42χρονος από την επαρχία Λευκωσίας συνελήφθηκε χθες από μέλη  του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βάσει δικαστικού εντάλματος, μετά από πληροφορία που λήφθηκε από την   Europol.
Ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου οι εργασίες για την ανάπλαση της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 προγραμματίζεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Β του έργου ανάπλασης της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, το οποίο αφορά το κομμάτι από τη συμβολή της λεωφόρου με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη μέχρι την οδό Κρατίνου.
Σημειώνεται ότι οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση.
Με 4 – 0 νίκησε η Εθνική Κύπρου το Σαν Μαρίνο
Με το ευρύ σκορ 4 – 0 νίκησε χθες βράδυ εκτός έδρας η Εθνική Κύπρου τον Σαν Μαρίνο σε αγώνα για την έκτη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020.
 Με τη νίκη αυτή η Κύπρος έφτασε στους επτά βαθμούς, ξεπερνώντας τη Σκωτία (έχασε στην έδρα της με 4-0 από το Βέλγιο) και παράλληλα ισοβαθμεί με το Καζακστάν που ηττήθηκε χθες βράδυ με 1-0 στη Ρωσία.