2/3/18

Ανέλαβε καθήκοντα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου

Ανέλαβε καθήκοντα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου

Το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας παρέλαβε σήμερα η  Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Νατάσα Πηλείδου από τον απερχόμενο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη.
 
Στην ομιλία της η κα Πηλείδου σημείωσε πως σημερινή μέρα είναι ιστορικής σημασίας για τον τομέα της κυπριακής ναυτιλίας, ο οποίος αποκτά σήμερα το δικό του, αυτόνομο Υφυπουργείο Ναυτιλίας. 
 
«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για τον ρόλο που μου έχει ανατεθεί ως Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω και παράλληλα βεβαίως, ακόμα πιο μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης για το έργο, το οποίο καλούμαι να επιτελέσω», τόνισε.
 
Η σύσταση του νέου Υφυπουργείου Ναυτιλίας, ανέφερε, αποτελεί ηχηρή ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στον σημαντικό αυτό τομέα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας.
 
«Στόχος είναι όπως η Κύπρος θωρακίσει και ενισχύσει στον μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε στη ναυτιλία, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που σίγουρα θα προκύψουν στο διεθνές στερέωμα», πρόσθεσε η Υφυπουργός.
 
Προτίθεμαι, επεσήμανε, να εργαστώ με ζήλο και αποφασιστικότητα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και την προώθηση του τομέα σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τη βελτίωση του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του.
 
Καταλήγοντας, η κα Πηλειδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της, καθώς και τον απερχόμενο Υπουργών Μεταφορών για τη στήριξη και τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια.
 
Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Υπουργός σημείωσε ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσω συντονισμένης προσπάθειας και πολλαπλών δράσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, η κυπριακή ναυτιλία μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη.  Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι τα καλύτερα έπονται.
 
«Έχεις επιλεγεί να ηγηθείς του τομέα ναυτιλίας σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, αυτή της δημιουργίας ενός ξεχωριστού Υφυπουργείου, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τη ναυτιλία και αυτό σου προφέρει την ευκαιρία για ακόμη περισσότερες επιτυχίες», ανέφερε απευθυνόμενος στην Υφυπουργό ο κ. Δημητριάδης.
 
«Σου εύχομαι το καλύτερο και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχεις. Γνωρίζοντας τη δουλειά, τις ικανότητές σου και παρακολουθώντας σε τα τελευταία χρόνια από τον προηγούμενο σου ρόλο, είμαι βέβαιος πως θα φέρεις εις πέρας με επιτυχία την αποστολή που αναλαμβάνεις σήμερα», κατέληξε ο απερχόμενος Υπουργός.